/ iStock/Getty Images
Община Стара Загора ще бъде домакин на информационен семинар на тема "Готовност на регионите за дигитална трансформация – ролята на публичния и частния сектор – „Умен град“.

Събитието ще се проведе през платформата ZOOM на 12 октомври от 17.00 часа, в рамките на деветнадесетото издание на инициатива на Европейския съюз #EURegionsWeek. Тя е насочена към възстановяването на регионите и градовете, а форумът дава възможност за установяване на сътрудничество между региони и градове от цяла Европа и обединяване на всички заинтересовани страни в процеса към сближаване. 

Академия за иновации в бизнеса организират в Стара Загора

Готови ли са регионите и в частност град Стара Загора, за дигитална трансформация и каква е ролята на публичния и частния сектор в изграждането на т.нар. „Умен град“ е основната тема, която ще бъде дискутирана.

По време на сесията ще се представят интересни примери за дигитализация в други близки до Стара Загора градове. Участниците ще разгледат начините за взаимодействие между публичния и частният сектор, ще очертаят основните моменти за това как дигитализацията може да бъде приложена на местно ниво.

На форума ще се дискутира и готовността на Стара Загора за предстоящата трансформация на икономиката към енергийна неутралност и как цифровизацията може да подкрепи тази промяна.
 
община Стара Загора