/ iStock/Getty Images
Младоженци дариха средства за нови болнични легла
Две нови болнични легла дариха младоженците Силвия и Александър Ларднър на Белодробната болница в Стара Загора.

Старозагорката Силвия се запознава с Александър докато работи на летището в Дубай, ОАЕ преди 8 години. Следва връзка от разстояние, местене, смяна на континенти, устройване на съвместния живот. През 2019, по време на романтично пътешествие, Алекс ѝ предлага да създадат семейство, съобщава на сайта си Обществен Дарителски Фонд.

Заради рестриктивните мерки свързани с пандемията от коронавирус плановете им се променят многократно през последните две години. В крайна сметка, след частично вдигане на рестрикциите във Великобритания, през месец май тази година двамата успяват да сключат брак, и след още доста перипетии, свързани с трудностите с международните пътувания, през юли двамата успяват да кажат заветното „ДА” и пред роднини и приятели в България.

Младоженци дариха пари от букети за детско отделение в Бургас

Силвия и нейният любим Алекс организират тържество в семеен и приятелски кръг на Старозагорските бани. И двамата имат една молба – гостите да не носят цветя, а са призовани да използват специалната кутия за благотворителност.

И така с тези средства са закупени две нови болнични легла за Белодробната болница. В нея се лекуват хора страдащи от туберкулоза, други белодробни болести, както и болни от COVID-19.

„С това дарение вече всички стаи в пулмологичното отделение ще бъдат оборудвани със съвременни легла, които са значително по-комфортни за хората постъпили на лечение в болницата.

Благодарни сме на тези млади хора, че в най-светлия си час решиха да направят нещо в полза на обществото в нашия град”, споделя д-р Камелия Харачерова, директор на лечебното заведение.
 
 
Обществен Дарителски фонд-Стара Загора