/ iStock/Getty Images
Младоженци, които живеят в Швеция, дариха парите от букетите на своята сватба на Първо детско отделение на УМБАЛ-Бургас, съобщиха от лечебното заведение.

Дарителите са Ренета и Стоян Николови, които са станали семейство на 2 октомври в Поморие. Гостите на сватбата също приели идеята - вместо да купуват цветя, да отделят средствата за благотворителна кауза.

Ученици ще подарят свои картини на COVID-отделенията в Бургас

С дарената сума е закупена нужна за отделението апаратура - пулсоксиметри, дигитален термометър и обикновени термометри, детски апарат за кръвно налягане и лекарска чанта, оборудвана с всичко необходимо за спешен транспорт.

„Всичко вече е доставено в отделението, започваме да го използваме и благодарим на тези млади хора за жеста“, сподели началникът на Първо детско отделение д-р Борис Ангелов. Екипът на лечебното заведение пояснява, че Ренета и Стоян са поредната двойка, която посвещава сватбата си на благотворителна кауза.

"Само за тази година четири млади семейства подкрепиха медиците от Отделенията по неонатология и Първо детско отделение на УМБАЛ Бургас с дарения за необходима апаратура и консумативи", допълват от болницата.
Агенция "Фокус"