/ iStock/Getty Images
Благотворителна изложба в подкрепа на студентката Диана Митева, която пострада тежко при катастрофа в Стара Загора, организира Тракийският университет. Във фоайето на Ректората, върху стативи, маси и платна, са подредени картини, цветни фотографии и поздравителни картички.

Средствата от продажбата им ще бъде внесена по сметка за закупуване на протеза и възстановяване на 23-годишното момиче, студентка в Стопански факултет, което пострада докато чакаше на тротоара на кръстовище в Стара Загора преди два месеца.

"С организирането и провеждането на тази благотворителна изложба искаме да подкрепим нашата студентка Диана Митева, която тежко пострада при пътен инцидент", каза при откриване на изложбата-базар ректорът доц. д-р Добри Ярков.

Той й пожела да се възстанови максимално бързо. "Нашето голямо семейство ще бъде съпричастно на всеки, който има нужда от подкрепа - и в добро, и в лошо", каза още в словото си ректорът.

Общо 60 картини, дарени от художници и студенти, бяха закупени при откриването на експозицията, която остава отворена до края на седмицата.
БТА