/ iStock/Getty Images
Средната брутна месечна заплата в област Стара Загора за април е 1 336 лв., за май - 1 376 лв. и за юни - 1 366 лева, отчитат от ТСБ-Югоизток
 
През второто тримесечие на годината средната месечна работна заплата в област Стара Загора нараства спрямо първото тримесечие на годината с 4.1%.
 
Икономическите дейности, в които е регистрирано най-голямо увеличение, са „Хотелиерство и ресторантьорство“ - с 35.4% и „Култура, спорт и развлечения“ - с 9.7%.
 
Най-голямо намаление на средната работна заплата е регистрирано в дейност „Доставяне на води; канализационни услуги, управление на отпадъци и възстановяване“ с 0.6%.

1343 лева е средната заплата в Старозагорско през март 

В края на юни, в сравнение със същия период миналата година, наетите лица по трудово и служебно правоотношение намаляват с 0.4 хиляди, или с 0.4%.
 
Най-голямо намаление на наетите се наблюдава в икономическата дейност „Строителство“ - с 0.6 хил., а най-голямо увеличение - в „Административни и спомагателни дейности“ - с 0.5 хиляди.
 
По предварителни данни на Националния статистически институт наетите лица по трудово и служебно правоотношение в област Стара Загора към края на юни  достигат 97.2 хиляди. 
 
ТСБ-Югоизток