/ община Стара Загора
Млада Загора ще избере своя 25-ти Млад кмет. Кампанията сред учениците приключи, изборът е на 4 октомври от 19:00 часа в Младежкия дом в Стара Загора.

Участниците тази година са представители на три средни училища и професионални гимназии. Те ще дискутират една от три предварително подготвени теми.

Тричленно  жури, съставено от млади и активни хора,  ще оценят кандидатите по предварително зададени критерии – оригиналност на идеите, логика и яснота в изложението, аргументираност, сценично поведение  на кандидата за Млад кмет, речева култура, въздействие върху публиката, емоционална овладяност, чувство за хумор, бързина на отговора, етично поведение.

Стара Загора е нашето светло утро! (СНИМКИ)

В избора участват и  по трима делегирани представители  на пет от училищата, регистрирали се за участие, независимо дали имат кандидат за Млад Кмет, които ще гласуват тайно.

Кандидатите ще преминат през два кръга – представяне на темата и отговори на въпроси от журито и публиката.

Новоизбраният Кмет на Млада Загора ще участва в тържествения ритуал за издигане на националното знаме на Република България на Пети октомври – Ден на Стара Загора. По традиция той ще получи ключа на града.
 
община Стара Загора