Млад Кмет
Млад Кмет / община Стара Загора
Единадесетокласничката от ГПЧЕ „Ромен Ролан” Боряна Патеркова спечели битката за кмет на Млада Загора.
 
 „Нашият, живият град на младите“ и „Знаещите млади  на нашия град“ бяха основните моменти в програмата на новия Млад Кмет.
 
Четирима младежи – две  момичета и две момчета от различни учебни заведения в Стара Загора се включиха в надпреварата за поста. Част от  заявилите участие не се явиха поради заболяване.
 
Боряна и конкурентите и Тодор Митев от  ППМГ „Гео Милев“, Александър Русанин – от СУ „Максим Горки“ и Офелия Янакиева от ПГСАГ „Лубор Байер“ работиха по изтеглената чрез жребий тема „Доброволчество и партньорство – основа за младежка активност – идеи и възможности“.
 
Надпреварата се проведе в два кръга – представяне и защита на програма по зададената тема и втори кръг – отговори на въпроси зададени от журито и публиката.
 
Жури в състав: Моника Тодорова и Мирчо Стойков от Международен младежки център, и  Нина Петрова, бивш член на Младежкия общински съвет, след дълго разискване и предвид тайния вот на делегираните представители,  излезе с единодушно решение за избора. 
 
На Пети октомври младите членове на Младежки общински съвет ще участват в ритуала за празника на града, а Младият кмет ще получи символично ключа на града.