/ община Стара Загора
При просрочие ще бъдат налагани ежедневни санкции на фирмата
Първоначалният срок за завършването на ремонта на старозагорския Зоопарк бе 1 август, но след решението на Общинския съвет и в резултат на приспаднати дни след справка от метеорологичните служби, той е удължен до 30 септември.

Това обяви кметът Живко Тодоров и увери, че след тази датата изпълнителят ще бъде санкциониран ако има просрочие. Средствата, които ще бъдат налагани са 1836 лева дневно. Надяваме се, че това няма да се случи и ще завършим обекта качествено и в срок, а за празника на града си, старозагорци ще могат да посетят Зоопарк, увери представител на фирмата-изпълнител "Трейс".

През юли отварят Зоологическата градина в Стара Загора

В просрочие е и изграждането на Скейт парка, тъй като срокът по редовния договор бе 17 август.  „Работата е трудна, но това не отнема отговорността  за спазване на сроковете“, категоричен е Тодоров.

Строителството на скейтпарка спирало заради лошо време и противоепидемичните мерки в страната

До дни ще бъде издаден Акт 16 на Станционната градина, която е изцяло завършена в срок и като обект отговаря на очакванията на старозагорци и общината.

От администрацията смятат, че ремонтът на Руския пазар и разширението на улицата, също ще приключи в срок.

Тодоров припомни, че в Стара Загора ще бъде изградена нова детска градина- зад Енергото, работи се по останалата учебна инфраструктура в града.

До края на септември ще приключи и работата по изграждането на модерен Информационния център на общината, работи се и по Летния театър, вървят ремонти по селата. Завършен е първият етап от работата на квартала Самара-1, вторият приключва в момента.

Предстои градските тоалетни да бъдат изцяло обновени като ще бъде изградена нова надземна сграда, което позволи използване от хора със специални потребности.