скейтпарк
скейтпарк / ОС на БСП
На 24 декември 2019 година е съставен акт, образец 10 за спиране на строителните дейности на новата скейт площадка в парк „Артилерийски“. Причината тогава е била неблагоприятните метеорологични условия.  Заради въведената епидемична обстановка в цялата страна, подобен акт отново е подписан на 22 май тази година.

Не са подписвани допълнителни споразумения с изпълнителя и обектът ще бъде въведен в експлоатация. Така секретарят на общината Делян Иванов отговори на устното питане на двамата съветници от БСП Валентина Бонева и Климент Пенчев.

Проектът и издадената заповед към него е от 21 май 2019 година, подписан е протокол за откриване строителна площадка на 19 декември 2019 година, припомни Иванов. Плащания към изпълнителя се извършват когато се предоставят съответните актове за свършена работа и те са приети.

Защо скейтпаркът не е завършен и какви са причините да не се спази обещанието за изграждането му, попитаха кмета на Стара Загора общинските съветници от „БСП за България” Валентина Бонева и Климент Пенчев.  

„Според подписания договор, срокът за изпълнението на всички строително-монтажни работи и предаването на обекта е 90 календарни дни. Това обяви преди повече от година Общината, давайки старт на дейностите по градежа публично в парк „Артирелийски“, припомнят те.

Общата площ, заедно с прилежащите части, ще бъде около 2 дка, а самото съоръжение ще е над 800 кв. м. Общата сума за изграждането на скейтпарка е близо 300 хил. лева, а срокът за изпълнението е 90 дни.

Специализираната зона ще е с две основни секции - „Стрийт“ и “Боул”. Първата ще бъде съставена от следните елементи - равна засилка, голяма и малка секции със стълби, виражи и парапети, комбинирана арена с ръбове, парапети, виражи и баланс, засилка с извивка и вираж. Предвижда се „Боул“ секцията да е от последователно свързани сферични и цилиндрични форми, образуващи съоръжение с формата на ключалка на две нива в дълбочина.

Фирмата-изпълнител на скейтпарка е „Смарт Билд Дигитал“ ЕООД.

Първата копка на обекта бе направена на 16 октомври миналата година.