/ община Стара Загора
На площада пред Община Стара Загора бяха наградени състезателките от женския баскетболен отбор на Берое“, които за първи път в най-новата история на тима завоюваха шампионската титла на България.

В края на миналата седмица зелено-белите  се възползваха от домакинството си и спечелиха финалната серия срещу Монтана 2003 с 3-1 победи. В последния мач от серията момичетата, водени от Таня Гатева, победиха трудно с 82:77 и оформиха требъл този сезон, след като преди това триумфираха с Купата на България и титлата в Адриатическата лига.

„Днес искаме да отбележим този паметен и знаменателен момент за нашия спорт, а именно завоюването на три купи през един спортен състезателен сезон за женския баскетболен отбор на „Берое“.

Гордеем се с вас“, каза ресорният зам.-кмет Красимира Чахова.

„Благодаря на моите момичета, които показаха изключителен професионализъм, характер и сърцата игра. Благодаря на нашия основен спонсор, който повярва в нас и ни помогна да израснем. Благодаря на Община Стара Загора и кмета Живко Тодоров за подкрепата, която има спорта в града“, сподели и старши треньорът на„Берое“ Таня Гатева.

Всяка една от баскетболните дами получи плакет за високи спортни постижения, грамота и подарък от Община Стара Загора. Специално изработените статуетки бяха под формата на баскетболна топка.

Отличени бяха още треньорът Таня Ганева, помощник-треньорът Неманя Ламбергар  жест на признателност получиха още основния спонсор Иван Ангелов, президентът на клуба
Валентин Тотев,  изпълнителният директор Иван Николов и членовете на управителния съвет.

Сред присъстващите беше и отборът по баскетбол за момичета до 12 години, които през изминалата година също спечелиха шампионската титла.