Берое би драматично Сливен на баскетбол със съдийска намеса
Берое би драматично Сливен на баскетбол със съдийска намеса / netinfo

Драматичен мач изграха сливенските баскетболисти срещу отбора на Берое /Ст.З/ снощи в зала „Общинска" в Стара Загора. Срещата завърши при резултат 74:70 в полза на домакините, след тенденциозно съдйство срещу отбора на БК Сливен. „Имаше тенденция в отсъжданията на съдиите в полза на Берое. Съдиите изтърваха мача и допуснаха твърда игра, която не приличаше на баскетбол," коментира старши треньорът на Сливен Събин Маринов.

Сливен започна мача от втория кръг на баскетболната А група като догонващ в резултата. Първото полувреме завърши при резултат 36:29 в полза на Берое. След почивката сливенските баскетболисти бързаха да наваксат в резултата и да изравняват, но тогава на помощ на Берое дойдоха съдиите.

„По-млади срещу по-опитни състезатели, такава е реалността между Сливен и Берое. Имахме шансове, но допуснахме елементарни грешки в контраатака, борбата под коша и много пропуски от наказателната линия," каза още наставникът на Сливен.

Най-резултатен от състава на Сливен бе новопривлечения Максим Генов, който реализира 25 точки. Освен Генов с най-добър коефициент на ефективност бяха Борислав Генков и Андреан Илчев. От състава на противника Петър Загоров направи най-много точки  - 16, а Иван Николов и Любомир Спасов бяха едни от най-добрите по време на срещата срещу Сливен. Мачът завърши при резултат 74:70 в полза на Берое.

Следващият мач Сливен приема Чавдар / Троян/ в зала „Васил Левски" Сливен. Срещата е предвидена за неделя 01.11.09 г.  и е с начален час 17.30.   Входът е свободен.