/ община Стара Загора
Община Стара Загора е номинирана в категория „Туристическа община-специална награда 2021г.“  в шестото издание на годишните награди Министерството на туризма. В надпреварата в категория „Изборът на българите“ са включени още паметникът „Бранителите на Стара Загора 1877“, както и музейните обекти „Неолитни жилища“ и Регионален исторически музей.

За първи път през 2021 година в Община Стара Загора се проведе инициативата „Уикенд празници под липите“. Тя привлече на откритите сцени и пространства различни артистични прояви през топлите месеци. Бяха представени различни изкуства – музика, литература, театър, живопис, визуални изкуства. За развитие на туризма в региона бяха създадени безплатни  Градски турове, които разкриха неразказаните истории на Стара Загора.

Стара Загора представя възможностите за туризъм на международен форум

Гласуването за годишните награди  се осъществява на сайта https://tourismawards.bg/ , който е достъпен и през уебстраницата на Министерството на туризма, до 00:00 часа на 22 ноември.  Онлайн вотът ще определи носителите на призове в 10-те категории .Всеки може да гласува онлайн за един участник в рамките на една категория (отчита се едно гласуване от всеки IP адрес), като може да се подкрепи кандидат от всяка категория.Кандидатите, които са допуснати до финалната фаза на конкурса и ще се борят за призове, са над 60, разпределени в 4 професионални, 4 художествени и 1 специално предназначена за българските общини.

Голямата награда в категория „Изборът на българите“ традиционно ще бъде  определена сред всички туристически обекти, включени  в „100-те национални туристически обекта“ и „50-те малко познати места“.

Отличията ще бъдат връчени на официална церемония през декември. Победителите в Годишните награди в туризма ще получат статуетка, изобразяваща символа на красотата на България и запазената марка на конкурса – българската роза.

Припомняме,че Община Стара Загора спечели първо място в категория „Туризъм и култура“ в раздел „Голяма община“ в тазгодишното издание на Националния конкурс „Кмет на годината“ 2021г.
 
община Стара Загора