Експо 2019
Експо 2019 / община Стара Загора
Стара Загора отново ще се представи на Международната туристическа борса „Ваканция и СПА Експо“, която ще се проведе от 13 до 15 февруари в София.
 
Възможностите за туризъм, които Стара Загора предлага, ще бъдат показани на caмocтoятeлeн изложбен щанд, който е с модерна ĸoнцeпция и визия. Акцент в представянето ще бъде утвърждаването на Стара Загора като град с хилядолетна история и богато културно  наследство.

Гостите на форума ще могат да видят реплики на експонати от фондовете на Регионалния исторически музей, атрактивни фотоси, мултимедийни презентации и рекламно-информационни материали. Ще бъдат представени предстоящите фестивали и културни събития в областния град.
 
Посетителите ще се запознаят с възможностите за балнео и СПА туризъм на Старозагорските минерални бани, както и за активен отдих сред природата на Сърнена гора.
 
Тридневното изложение е едно от най-мащабните туристически събития на Балканите и поставя във фокуса на вниманието важно стратегическо направление в развитието на страната ни като дестинация – балнеологията и медицинския туризъм.
 
В тазгодишното издание ще участват над 320 изложители от Европа, Азия, Африка. Очаква се посетителите да са около 20 хил. души.  Близо 60 са новите участници.