/ netinfo
Служителите в РИМ-Стара Загора твърдо застават зад решението на кмета Живко Тодоров да освободи от поста директора Ангел Динев. Според тях, по време на управлението си Динев е наложил авторитарен стил на работа.

Назначиха и освободиха възстановения от съда директор на музея Ангел Динев

"Служителите не са имали възможност за кариерно развитие и е било стопирано академичното им развитие. Много от тях имат готови книги, но нито една не е издадена. Издавани са само книгите на Ангел Динев'. Това коментираха председателите на двата синдиката в музея.

Те обвиниха Ангел Динев в непознаване на Закона за културното наследство и нормативната база за археологическите разкопки. По времето когато е бил директор заплатите на служителите не са увеличавани. Според музейните работници, Динев е недиалогичен човек и не умее да работи с хора. Вчера следобед кметът Живко Тодоров подписа заповедта за назначаване на Ангел Динев като директор на музея, след като ВКС реши, че е неправомерно уволнен.

Музейни работници с писмо до кмета, не искат Ангел Динев отново за директор

Веднага след това му бе връчена заповед за освобождаване.
В нея се казва, че "като действащ директор на РИМ г-н Динев е наложил авторитарен стил на управление, несъвместим с принципите за работа с хората и със специалистите от музея.

С действията си е създал среда на страх у подчинените си, негативизъм и невъзможна за работа професионална среда. В поведението и отношението си към подчинените си е безпардонен и груб, което поражда страх у музейните служители.

Ангел Динев е класиран на първо място за директор на РИМ

Еднолично, без използване на възможностите за диалог със служителите, конфронтира възможностите за реален социален диалог при вземане на решения свързани с възнагражденията на служителите и синдикалните председатели.

Неприемливи в тази връзка са личните качества на г-н Динев, които не му дават възможност адекватно да изпълнява длъжността ръководител на музейната институция. В момента в РИМ-Стара Загора работят 25 човека.