Ангел Динев е класиран на първо място за директор на РИМ
Ангел Динев е класиран на първо място за директор на РИМ / DarikNews.bg, архив

Ангел Динев е класиран на първо място за директор на Регионалния исторически музей в Стара Загора от комисията по избора. В края на юли миналата година конкурсът бе прекратен заради незавършена конкурсна процедура. Допуснатите до втория кръг - събеседване, бяха трима кандидати- настоящият директор Светла Димитрова, Ангел Динев и Петър Калчев.

Броят точки, които Динев получи, са близки до максималния размер, коментира председателят на комисията по избора зам.-кметът Иванка Сотирова. По думите й концепцията на Динев за развитието на музея съдържа интересни предложения, сред които преподреждане на експозиционните нива, по-гъвкаво работно време на РИМ през летните месеци, включване на подмузейните обекти в различни туристически инициативи. За да се приобщят подрастващите към различните религиозни общности Динев предлага на втория етаж на Музея на религиите да се направи Училище за деца.

На второ място е класирана д-р Светла Димитрова, а на трето - Петър Калчев. И тримата кандидати в разработките си предложили да има длъжност зам.-директор на РИМ-Стара Загора.

До три дни кметът Живко Тодоров трябва да подпише заповедта за назначаването на новия директор, който ще управлява музея в следващите пет години.

В състава на комисията по избора влизат още Екатерина Джумалиева от Министерството на културата, директорите на историческите музеи в Хасково и Казанлък, секретарят на община Стара Загора Цена Велкова, главният юрисконсулт на общината Деница Славова и общинският съветник Христо Бонев, член на постоянната комисия по култура, туризъм и вероизповедяния.