Седем дни за изход от кризата
Седем дни за изход от кризата / netinfo

      Седем дни / до 23-ти октомври/ има кметът на Казанлък Стефан Дамянов да внесе в Общинския съвет на Казанлък Стратегия за развитието на местната общинска болница и Оздравителна програма за намаляване на нейните дългове. Това реши Председателският съвет на местния парламент след 3 часово заседание, посветено на проблемите на общинската болница в града.
За близо 3 милиона лева са вече дълговете на единственото в района на петте общини общинско здравно заведение, повечето от половината от които са за лекарства и консумативи. Борчът е натрупан в последните 3,6 години.

По време на дискусията стана ясно, че Общината не е превела гласуваните от Общинския съвет 800 хиляди лева от миналата година
Близо година общинската управа в града не изпълнява решение на Съвета за изработката на Оздравителна програма.
        Заради огромната болнична задлъжнялост в здравното заведение цари напрежение, масово напуска средният и полувисш медицински персонал.
С тревожна декларация излезнаха и лекари от няколко болнични отделения. Налице e и напрежение между синдикатите в болницата и нейната управа.
Заради създадената напрегната ситуация, общиниският съвет на Казанлък ще заседава извънредно в търсене на изход от кризата за местната болница на 29-ти този месец.
         От депозиран в Общинския съвет на Казанлък от управителя на болницата д-р Христо Христов анализ на разходите и финансовото състояние на здравното заведение става ясно, че за да оцелее болницата е необходимо ежегодно общинския бюджет да дофинансира дейностите в нея със средства от порядъка на 500-700 хиляди лева.