/ DarikNews.bg
„Утрешният ден го градим днес. Вярвам, че само с единни усилия ние можем да се справим с всички предизвикателствата и да направим утрешния ден за децата ни по-светъл и по-сигурен“.

Така президентът Румен Радев се обърна към старозагорци в празничния 5-ти октомври.

Радев припомни, че на тази светла дата е поставен основният камък за повторното издигане на Стара Загора.

„Днес, 142 години по-късно, съм убеден че ако можеха вашите предшественици да видят сътвореното от вас, те щяха да бъдат удовлетворени от направеното.

Макар че събитията в Стара Загора от последната седмица да хвърлят сянка, те ни напомнят, че можем да се справим с проблемите, само когато солидарността и съзиданието стоят над агресията и бездействието. Тези събития ни напомнят, че човешкият живот и здравето на децата ни са висша ценност и ние трябва да бъдем безкомпромисни“.

Стара Загора чества своя Ден(СНИМКИ)

Румен Радев връчи Почетния знак на Президента на Почетния гражданин на Стара Загора проф. Иван Божков.

Честванията за празника на Стара Загора започнаха с тържествен молебен в Катедралния храм „Св. Николай“. Молебенът отслужи Старозагорският митрополит Киприан, а на него присъстваха Президентът Румен Радев, кметът Живко Тодоров, областният управител Иван Чолаков, председателят на  Общинският съвет Мария Динева, представители на институции, общински съветници, общественици и граждани.

Точно в 10:00 часа на площада бяха издигнати знамената на РБългария и на Стара Загора, под звуците на националния химн.

Младият Кмет Гергана Желева получи символичният ключ на града от кмета Живко Тодоров.

"Днес ние нямаме външни врагове, но най-големият ни враг е агресията в обществото, липсата на толерантност и уважение.

Призовавам ви да живеем в общество, в което не материалното, показността и суетата да не бъдат на дневен ред, а моралът и ценностите“, призова кметът Живко Тодоров.
 




 
Ге