Бедечка
Бедечка / netinfo
Сградата на бившето Първо ОУ „Г. Бакалов” да бъде преустроена в административна. Това предлагат от общинска администрация на местните старейшини, които следващата седмица ще проведат първото си след лятната ваканция редовно заседание.
 
Превръщането на сградата от училище в такава за административни нужди ще позволи там да бъдат преместени общински служби, които да се съчетаят с държавните институции в града. В предложението не влизат училищният двор, нито физкултурният салон, които предстои да се реновират и използват по предназначение. След приключване на ремонтните дейности в СУ „Иван Вазов” и 9 ОУ „Веселин Ханчев” кметът Живко Тодоров обеща да се обновят и сградите на ОУ „Самара” и СУ „Христо Ботев”, в което е пребазирано I ОУ „Г. Бакалов”.
 
Акцент в общинската сесия са двете точки, които касаят територията на "Бедечка". Припомняме, че на заседание през септември миналата година  бе прието решение, с което се допусна изменение на ОУП на града и изготвяне на ПУП за територията на "Бедечка", в съответните граници, в които е разположен паркът. То беше оспорвано в Административния съд, но след приключване на сагата се очаква идната седмица ПУП да бъде приет.

Другата точка, която засяга "Бедечка" е налагането на забрана за ограждане на имоти. Причината за това е, че статутът на района е променен на парк и хората нямат възможност да го използват като такъв. 

70 са точките в дневния ред на заседанието на Общинския съвет в Стара Загора, което ще се проведе на 27 септември от 9 часа.