/ iStock/Getty Images
Необходимо е да има затегнат контрол в болниците, препоръча началникът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски по повод бягството на заразен с коронавирус от Инфекциозната клиника в Стара Загора вчера.

Ограничават движението между Асеновец и Гурково заради карантината на Паничерево

Болният от Паничерево е избягал, тъй като са били оставени ключовете от вътрешната страна на вратата. Обърнато е внимание на колегите там, допълни ген. Мутафчийски.

Той определи село Паничерево като огнище на зараза, там е въведен строг противоепидемичен контрол, а от днес цялото население на гурковското село ще бъде изследвано за коронавирус.

Изследван ще бъде и шофьорът на таксито, който превози беглеца-пациент. Лична отговорност е на всички таксиметрови шофьори да носят лични предпазни средства и да дезинфекцират редовно колите си, припомни началникът на щаба.

Изследват всички контакти на беглеца с COVID-19 от село Паничерево

Осигурени са вече 1 000 теста
за масовото изследване на жителите на село Паничерево, което се намира под карантина. Заразените жители от Паничерево вече са шест, тъй като през последните часове е доказана положителната проба на още една жена.

През изминалото денонощие новозаразените в страната са 40, 14 са вболница. 105 са излекуваните пациенти, а 36 са починалите до момента. Общо случаите в страната са 735.