коронавирус
коронавирус / iStock/Getty Images
Утре ще изследват всички контактни с пациента, заразен с новия коронавирус, от село Паничерево, който днес избяга от Университетската болница в Стара Загора и беше заловен от полицията, съобщи областният управител на Стара Загора Гергана Микова, която е и председател на Областния оперативен щаб. 

В късния следобед днес с заповед на здравния министър Кирил Ананиев селото беше поставено под карантина, а 1 000 теста за изследване на жителите бяха дарени от народния представител Делян Пеевски.

Заразеният е наел такси тази сутрин и се е прибрал в ромския квартал в родното си Паничерево, община Гурково, съобщават от Областната дирекция на полицията в Стара Загора.

Ананиев затвори селото на мъжа с COVID-19, който избяга от болница с такси (ВИДЕО)

Мъжът, който е на 50 години, е един от четиримата пациенти, приети в Клиниката по инфекциозни болести миналата нощ, според директора на болницата проф. д-р Йовчо Йовчев. Той е един от петимата жители на балканското село, които са били контактни с доказано заразен пациент. Мъжът е в добро състояние тази вечер, уточни проф. Йовчев.

Пациент с коронавирус избяга от болницата с такси

Полицията е издирала и таксиметровия шофьор, който е превозил от болницата в Стара Загора до Паничерево мъжа с COVID-19.

По случая е образувано досъдебно производство, уточниха от пресцентъра на ОД на МВР. Това е първи подобен случай в региона след обявяването на извънредното положение в страната.
БТА