/ iStock/Getty Images
Полицията откри тази вечер шофьора, който днес е откарал с такси заразен с COVID-19 мъж, избягал от Университетската болница в Стара Загора до родното му село Паничерево, съобщават от прокуратурата в Стара Загора.

Целият ден шофьорът беше издирван. Шофьорът е жител на ромския квартал  "Лозенец" в Стара Загора, живее на ул. "Околчица" и е поставен под
14-дневна карантина. За близо час е бил контактен със заразения с COVID -19 мъж.

Пациент с коронавирус избяга от болницата с такси

Издирват се хората, с които е бил в контакт днес. Тази сутрин той е бил нает, за да откара избягалият от болницата мъж до ромския квартал в подбалканското село.

Ананиев затвори селото на мъжа с COVID-19, който избяга от болница с такси (ВИДЕО)

Утре изследват всички контактни със заразения мъж от село Паничерево, който днес избяга от Университетската болница в Стара Загора и беше заловен от полицията.

Изследват всички контакти на беглеца с COVID-19 от село Паничерево

Петима жители от селото са заразени с COVID 19. От полунощ се забранява влизането и излизането от село Паничерево, община Гурково, област Стара Загора, на всички лица, пребиваващи на територията на населеното място. 

Хората с постоянен или настоящ адрес в село Паничерево, които се намират извън населеното място, могат да се приберат по домовете си в срок до 20.00 ч. утре - 15 април.
БТА