/ netinfo
След зачестилите случаи на насилие се организира голямо обществено обсъждане за даване на посока и вземане на решение за промяна на реда и организацията в ясли, детски градини и училища.

Родители излязоха на протест в Бургас (ВИДЕО)

Необходимостта от това са случаите на агресия и насилие, както от преподаватели към деца, така и от деца към деца, а също и от деца към възрастни. "Провокация за срещата са протестите, които се организират по градовете и яхането на проблема от различни политици, които дезинформират гражданите, дават им напразни надежди и обещания за неща, които реално не могат да се случат и по този начин озлобяват хората един срещу друг и поставят родителите срещу хората, които обучават нашите деца", смята Общинският съветник Янко Янков от гражданска група "Истината за Стара Загора" по чиято инициатива се организира и обсъждането.

Правят анкета с родители за видеонаблюдението в детските градини в Стара Загора

"С протести не се постига нищо освен всяване на суматоха, демократичният и европейски начин е с разговори, беседи, диалози до постигане на консенсус и вземане на най-правилното решение. Искам Стара Загора да даде пример как трябва да се работи с властта и хората избрани от нас гражданите да покажат, че те защитават единствено и само нашите интереси, а не нечии други".

"Надявам се, че и други градове ще последват нашия пример и такива важни въпроси ще се решават по този начин - културно и цивилизовано, а не с протести и насаждане на омраза, защото само заедно и обединени сме по-силни", коментира Янко Янков .

"За" или "против" видеонаблюдение в детските градини

На срещата са поканени и са потвърдили присъствие областният управител на Стара Загора - Гергана Микова, кметът на Стара Загора - Живко Тодоров, зам.-кметът Хуманитарни дейности - Иванка Сотирова,всички депутати излъчени от Област Стара Загора, с изключение на депутатите от БСП, от които очакваме потвърждение.

Серия от протести в страната заради насилието в забавачници

Ще присъстват още и директорите на всички ясли, градини и училища, учители, психолози, началник отдел на "Закрила на детето" - Мария Николова, началникът на Регионално управление на образованието - Татяна Димитрова, общински съветници и много родители.Изпратили сме покана на Министъра на образованието, очакваме да дойде той или да изпрати Идеята на Янко Янков за тази обществена дискусия е да се събере цялата изпълнителна и законодателна власт от Стара Загора, да се обсъдят проблемите с гражданите на града и да се вземе решение, кое и как трябва да бъде променено в образованието, след което тези решения да бъдат внесени от депутатите за гласуване в пленарна зала и промяна на законите.