Последният случай на установено насилие над деца бе в детска градина Брезичка в Бургас
Последният случай на установено насилие над деца бе в детска градина Брезичка в Бургас / netinfo
Във Варна и още 10 града на страната ще се проведат серия от протести във връзка със случаите на насилие в детски градини. Първият протест ще е на 10 февруари в Бургас, където бе последният случай на разкрито насилие в забавачница.  

Във Варна протестът ще са на 11 февруари от 11,30 часа пред сградата на Общината. В периода 11-25 февруари демонстрации ще има още в градовете Плевен, Пазарджик, София, Добрич, Велико Търново, Перник, Пловдив, Стара Загора и Русе.

Протестите са граждански и участието на политически сили в тях е нежелателно, уточняват организаторите  - Национален инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система.

Целта е да се противопоставим срещу насилието (физическо и вербално) над деца и да поискаме незабавно поставяне на видеонаблюдение във всички помещения на ясли, детски градини и училища, се отбелязва в поканата за протеста във Варна.

Предстоящите протести в страната са и в подкрепа на предложенията за промени в образователната система, внесени в Народно събрание през септември м. г. Сред исканията са въвеждане на постоянно наблюдение чрез технически средства във всички помещения на ясли, детски градини и училища и осигуряване на адекватен брой специалисти като психолози, логопеди, педагози, социални работници и др. във всички ясли, детски градини и училища.

Настоява се още за въвеждане на периодични тестове и събеседвания за определяне на състоянието на всеки един служител в детските ясли, градини и училищата. На посочените места телевизия и интернет да бъдат използвани единствено с учебна цел.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК