/ netinfo
Празнична „двойна“ промоция предлага Държавна опера-Стара Загора за 8 март – Международен ден на жената. За всички дами билетите са на специалната цена от 6 лв. за представлението на операта „Бохеми“ от Джакомо Пучини на самия 8 март и за концерта на Рут Колева на 10 март в Операта.

В празничния ден 8 март от 19.00 часа на сцената на Старозагорската опера ще оживее отново шедьовърът на Джакомо Пучини – операта „Бохеми“. Една вдъхновяваща история за трагичната любов на Мими и Рудолфо, за приятелството, за вечните предизвикателства на сцената „живот“! „Бохеми“ на Старозагорската опера е един от най-успешните спектакли в афиша на оперна България за  изминалия творчески сезон, който бе представен триумфално и в столицата - на сцената на НТ „Иван Вазов“.

Българската национална телевизия засне спектакъла, отзивите бяха изпълнени със суперлативи. Режисьор на „Бохеми“ е Огнян Драганов, сценографията е на румънския художник Каталин Йонеску-Арборе, костюмите са на Цветанка Петкова-Стойнова.

Спектакълът на 8 март ще дирижира Ивайло Кринчев. В главните роли зрителите ще видят Елена Баръмова в ролята на Мими, Петър Костов - Рудолфо, Валери Турманов - Марсел, Теодор Петков - Шонар, Пламен Кумпиков-Колин, Александър Марулев – Беноа и Алсиндор и др, оркестър и хор на Държавна опера-Стара Загора, деца от вокалната студия ДЮСОБ „Маргаритки“ при Държавна опера-Стара Загора.

Приятна изненада за всички зрители ще бъде очаквания дебют на любимата театрална актриса с много музикални участия Антоанета Добрева-Нети в ролята на Мюзета. Още като ученичка Нети изучава 7 години пиано и солфеж в читалище “Петър Берон”, пее в Детския радиохор с диригент Акад.

Христо Недялков от 1983 до 1991, изучава оперно пеене при проф. С. Иванова 3 години и солово пеене при Румяна Мартон /театър 4хС/, взема уроци по джаз с Орландо Санчес. Участвала е в много мюзикъли на различни сцени в столицата – „Оливър!“, „Любов и смърт в Мулен Руж“, „Стъпка напред“ и др.

Огненото момиче Рут Колева с кадифения глас и оркестъра на Държавна опера Стара Загора представят първия си съвместен концерт на 10 март от 19 часа в Операта. Бъдете с тях, за да чуете песните от новия албум на Рут-"Confidence.Truth".

В концерта участва и музикална банда в състав: Филип Александров – Калвишни,  Богомил Енчев – Ударни, Александър Славчев – Китара, Светослав Неделчев (Козмо) – Бас,  Волен Милчев – Беквокали, Божидар Василев – Тромбон. Диригент е известният български музикант Владимир Джамбазов.