Как да изненадаме половинката за Осми март
Как да изненадаме половинката за Осми март / DarikNews.bg

Няколко дни преди 8 март голяма част от варненските заведения в централната част на града са резервирани за празника. Независимо дали става въпрос за куверт или свободна консумация. Фризьорските салони  също се радват на по-сериозна посещаемост, а таксиметровите шофьори са в очакване на добър оборот за празничната вечер. Това показа проверка на Дарик.

Подготовката за Осми март невинаги е лесна задача. Как да изненадаме и впечатлим половинката си? Традиционно най-предпочитаното място за прекарване на празника от влюбените двойки и дамските компании са заведенията и баровете. Дни преди празника трудно може да се намери ресторант, в който да не са резервирани всички маси.

В едно от заведенията на центъра предлагат куверт от 25 лева, който включва салата, основно ястие, напитка и десерт. В друг ресторант разчитат на свободната консумация, като по наблюдения на сервитьорите влюбените двойки рядко превишават сметка от 60-70 лева.

Цветята остават предпочитан подарък, но тъй като през тази година празникът се пада в неделя, търговците на най-големия варненски пазар за цветя около Катедралата очакват драстичен спад в продажбите. Много от работещите в офиси и фирми няма да закупят цветя за колежките си, а родителите ще спестят пари за покупката на цветя за учителите и класните ръководители. Все пак, ако искате да изненадате приятно половинката си, букет орхидеи варира от 10 до 20 лв. Красива роза или карамфил се търгуват в порядъка от 3 до 5 лв.

Как да изненадаме половинката за Осми март
netinfo

Таксиметровите шофьори признават, че покрай празника оборотът им се покачва драстично. В зависимост от мястото, на което сте предпочели да празнувате, и разстоянието до дома ви, курсът с такси ще ви излезе от 5 до 10 лв.

Как да изненадаме половинката за Осми март
netinfo

Въпреки кризата и тежкото финансово положение фризьорските салони отчитат ръст на интереса преди Осми март. Дамските прически варират от 10 до 30 лв. в зависимост от желанието на клиентите. Ако се прибави и маникюр услугата се увеличава до 50 лв. Според наблюденията на Иванка Стоянова - фризьорка в един от варненските салони за красота, все по-малко са случаите, в които мъжете подаряват на жените си прическа или маникюр за празника. „Рядко се случва, по-скоро красотата на дамите е тяхна отговорност. Въпреки тежкото финансово положение те намират средства да се грижат за себе си. Дори и само за едно издухване и измиване на косата. Все по-често се ползва естествената визия на жената, вече ги няма русите кичури”, обясни Стоянова.