класна стая училище изпит документи
класна стая училище изпит документи / iStock/Getty Images
Окръжна прокуратура Стара Загора образува досъдебно производство спрямо вр. изп. длъжността директор на РИОСВ Стара Загора Христина Петрова за евентуално извършено длъжностно престъпление. То е във връзка със задължението на директора за управление на отпадъците, потвърди директорът на ОД МВР Стара Загора ст. комисар Стоян Стоянов.

В момента няма арестувани. Образувано е досъдебно производство от Окръжна прокуратура. Извършват се действия по разследването“, поясни комисар Стоянов по повод появилата се информация, че Христина Петрова и двама служители от екоинспекцията са задържани.

Вчера стана ясно, че Районна прокуратура – Стара Загора наблюдава досъдебно производство за отпадъци от разнородни материали, с неустановен вид и произход, не по установения ред. Те се намират източно от административната сграда на площадка „Брикетопроизводство“, в землището на село Обручище. Тя е отдадена под наем на търговско дружество със седалище в Гълъбово.

Работи се по сигнал, който е постъпил в полицията. Разследването е започнало към 16:00 часа на 14 януари, обясниха от Районната прокуратура в Стара Загора. Към момента се проверяват всички версии и продължава извършването на неотложните процесуално-следствени действия, като се установява вида, количеството и произхода на установените отпадъци, както и основанията за съхранението и управлението им.

Срокът за разследване на досъдебното производство е два месеца.