/ IStock
Новият областен управител проф. Наско Василев е получил днес Печата на областния управител от своя предшественик Иван Чолаков, информират от пресцентъра на областната администрация. На закритата церемония са присъствали старозагорските депутати от ПП "Продължаваме промяната" Радослав Василев и Атанас Михнев.

"Времето е трудно, предизвикателствата са много, но аз вярвам, че ще се справите с тях", е посочил в словото си Иван Чолаков.

"Действително област Стара Загора, както и страната, са изправени пред редица предизвикателства - сложна пандемична обстановка, енергийна зависимост, климатични и демографски промени, свързани с преструктуриране на икономиката и бизнес средата. За решаването на тези проблеми ще са необходими координация и взаимодействие между изпълнителната и местната власт за осигуряване на съответствие между националните и регионалните интереси. Ще работя в пряко взаимодействие с държавните институции, кметовете на общините от областта, председателите на общинските съвети, директорите на дирекции и управителите на лечебните заведения и на образователните институции за решаване на тези проблеми", е заявил проф. Наско Василев.

Като основен приоритет в своята работа той е посочил реализирането на инвестиционни програми и проекти на територията на комплекса "Марица Изток", насочени към развитие на региона. "На дневен ред стои въпросът как ще се преструктурира този отрасъл, защото той е особено важен за област Стара Загора, но е от значение и за икономиката на цялата страна. В комплекса работят десетки хиляди хора и тяхната съдба трябва да бъде ясна", е изтъкнал новият областен управител. Привличането на повече чуждестранни инвестиции и създаването на индустриални зони и около други селища в региона освен Стара Загора, ще е друг акцент в работата му.

Представянето на богатото културно-историческо наследство на региона на българския и на международните туристически пазари с иновативни и съвременни рекламни средства, също е било посочено сред приоритетите на новия областен управител.

В края на своето обръщение проф.Василев е изказал благодарност на ПП "Продължаваме промяната" и нейните коалиционни партньори за гласуваното доверие. Той е уверил, че ще направи всичко по силите си, за да изпълня задачите, които си е поставил и е изразил надежда, че заедно с всички, които желаят положителната промяна в България да се случи, ще успеят.
 
БТА