/ ThinkStock/Getty Images
Новият областен управител на Ямбол е 44-годишният Васил Александров, който през последната една година беше зам.-кмет на Общината.

Той официално встъпи в длъжност със символично приемане на поста от предшественика си Георги Чалъков, назначен от служебното правителство през май миналата година.

Кабинетът назначи осем нови областни управители

Довършването и оборудването на новата болница в Ямбол, здравеопазването, успешното управление на ковид кризата на регионално ниво и привличане на нови инвестиции са основните приоритети, които очерта за начало на работата си Васил Александров.

Той допълни, че ще има приемственост и по всички важни за областта инфраструктурни проекти. "Приемам поста като огромна отговорност и задължение, а целта е една - подобряване на качеството на живот в региона", коментира пред медиите Александров.

Досегашният областен управител Георги Чалъков му пожела успех, да бъде коректив на законността и успешно да балансира между интересите на петте общини в областта.

Васил Александров е магистър по "Международни икономически отношения" и "Финанси", с дългогодишен опит и като кредитен инспектор в банка. Ресорите, с които се е занимавал в общинската администрация като зам.-кмет и директор на дирекция са деловодно и информационно обслужване, бюджет, местни приходи, човешки ресурси и европейско финансиране.
БТА