Музичко
Музичко / netinfo
За най-малките зрители Държавна опера Стара Загора е подготвила специален спектакъл „Коледната мечта на Музичко“. Той ще бъде представен днес от 10,30 ч. във фоайето на Операта и в следващите дни ще гостува в Детска градина №58 „Звездица“, Детска градина №66 „Детски рай“ и Детска градина  №10 „Светлина“.
 
Музичко е пухкаво, бяло мече, което обича да слуша музика и я търси навсякъде – в парка при птичките, на улицата при колите и клаксоните, в детската градина…
 
В концерта-спектакъл „Коледната мечта на Музичко“ малките зрители ще присъстват на сбъдването на мечтата на музикалното мече – да присъства на истински Коледен концерт с коленди песни край коледната елха. Ще се запознят с музикалните инструменти Цигулка, Виолончело, Флейта.  Ще танцуват и пред тях ще танцуват малките артисти от балетната студия на ДЮСОБ“ Маргаритки“. Ще се насладят на изпълненията на най-малките и на малко по-големите певци от Вокалната студия на „Маргаритки“.
 
Музикалното пътешествие на Музичко ще бъде заедно с Феята Нели и Граф Теодор /Нели Нечева и Теодор Петков, солисти в Държавна опера-Стара Загора/. С тях малките зрители ще узнаят повече за нотите, за различните класически танци, ще разберат и кой е любимият танц на Музичко и как се изпълнява по двойки...
 
Сценарият и режисурата на „Коледната мечта на Музичко“ е на цигуларката Красимира Георгиева от Трио „Реверанс“, която заедно с Цветомира Динева -флейта и Павлина Димитрова-виолончело свири в трио от 2010 година. Трите талантливи инструменталистки са артист-оркестранти в Операта.