Маргаритка
Маргаритка / netinfo
Детско-юношеската студия за опера и балет „Маргаритки“ – Стара Загора обявява прослушване за прием на деца в две направления:
 
- Балетна школа – приема деца на възраст 5-10 години за попълване на групите. Децата да бъдат облечени в трико (боди), с бял чорапогащник и обути с туфли (цвички). Косите да са вързани на кок (за момичетата). Кандидатите трябва да имат физически данни, чувство за ритъм, артистични заложби и правилна дикция. Подготовка на танц не е необходима, но ако има такъв, музиката трябва да се носи на диск (CD) или флашка.
 
- Вокална школа – приема деца на възраст 5-14 години. Те трябва да притежават вокални умения – точно интониране, правилна дикция, чувство за ритъм, артистични заложби. Кандидатите трябва да подготвят една песен по избор и да носят музиката на CD носител или флашка.
 
Прослушването ще се проведе на 22 септември (събота), от 11 до 14 часа за балетна школа и за вокалната школа едновременно в Мизансценна зала в сградата на Държавна опера Стара Загора (от служебен вход).
 
Поради големия интерес кандидатите трябва да се запишат предварително на e-mail: opera_starazagora@abv.bg , като впишат трите имена, възраст, телефон за връзка и направлението, в което кандидатстват.
 
Резултатите ще бъдат обявени в списък на 25 септември на таблото на служебен вход в Операта.
 
За допълнителна информация: тел. 0886 39 49 30 - Радост Младенова-Арабаджиева