/ Тракийски университет
30 учени на Тракийски университет започват научноизследователска дейност по програмата на Министерство на образованието и науката "Млади учени и постдокторанти", съобщиха от Общината.

Тракийски университет

2020-а е втората година от програмата, която е с обща продължителност 3 години. 20 постдокторанти и 10 млади учени от всички факултети на висшето учебно заведение са включени в програмата.

Откриха обновената библиотека в Медицинския факултет на Тракийския университет (СНИМКИ)

Млади учени са преподаватели и изследователи в университета, които са завършили  своята магистърска степен преди не повече от 10 години, а постдокторантите са хора, които са защитили своята докторска дисертация преди не повече от 5 години.

Тракийски университет

Като бенефициенти по програмата те сключиха официално договори в заседателна зала „Проф. д-р Димитър Димов“ в Ректората. Заместник-ректорът по научната и международна дейност проф. д-р Мирослав Карабалиев сподели, че ръководството на университета подкрепя развитието на младите учени във висшето училище:

Студенти и ученици рисуват заедно бъдещето (СНИМКИ)

„Основната идея на тази програма е да се стимулират младите учени от една страна, както и да се въведе в България позицията постдокторант,
която в Западна Европа и Америка е много разпространена и е предназначена изключително за изследователска работа.“ .