/ netinfo
Мая
99857
Мая
  • Мая
Бебе Мая обедини хората с добри сърца в Стара Загора. Момиченцето е само на годинка и един месец, но със страшна диагноза-вродена мускулна дистрофия с мерозинов дефицит. Зад тези понятия се крие неизвестно бъдеще, в което мускулите се пукат, крайниците не се движат правилно. Българските лекари обяснили на родителите, че заболяването е нелечимо, че няма смисъл да се мъчат с Мая, да си родят друго здраво дете.
 
След първоначалния шок обаче, аз знаех, че каквото и да се случи ние винаги ще бъдем заедно и ще се борим за живота на бебето ни, разказва майката на Мая Десислава Христозова. Надежда за детето й идва от турска клиника, където прилагат иновативно лечение чрез стволови клетки.
 
Само за седмица, кампания в помощ на бебе Мая, успя да събере над 17 хиляди лева, а общинските съветници решиха да подпомогнат момиченцето с 4 000 лева. За лечението са необходими 55 хиляди лева.
 
Дарители, помагайте днес, призова една старозагорка, която застана зад каузата Бебе Мая, една майка, която пребори коварната болест и здравната система-Моника Маринова. След разговор с турската болница, станало ясно, че не е необходимо да се преведе веднага цялата сума, предстои да разберем и кога семейството ще замине в съседната държава, сподели Моника.
 
Емоционалният разказ на Деси, майката на бебе Мая, чуйте в прикачения файл.
 
А ето как може да помогне всеки:
 
Дарителска сметка Райфайзен банк
Титуляр: Мая Христова Христозова
MAYA HRISTOVA HRISTOZOVA
Населено място: гр. Стара Загора
IBAN: BG88RZBB91551009737351
BIC: RZBBBGSF
Валута: BGN (лева)


На https://www.facebook.com/pg/DaPomognemNaBebeMaya/photos/?tab=album&album_id=1065070820319140 вижте къде са поставени дарителските кутии, в помощ на Мая