/ Община Стара Загора
На телефон 0884/ 06-24-98 представител на сдружението ще приема обаждания на граждани
"Община Стара Загора и сдружение „Брат За Брата“ си подават ръка за осъществяването на социална дейност за помощ на хората в нужда", съобщи днес кметът Живко Тодоров.

Седем души с коронавирус в Старозагорско, 247 са под карантина

Сдружението ще събира парични средства, чрез които ще се осигуряват необходими продукти за старозагорци, пострадали от извънредното положение, въведено заради заплахата от коронавирус.

Община Стара Загора

От понеделник на телефон 0884/ 06-24-98 представител на сдружението ще приема обаждания на граждани. На първия етаж в Община Стара Загора ще заседава специална Комисия, в която влизат общественици, както и Павлина Делчева, директор на дирекция „Социално подпомагане“ в Стара Загора, която ще помага за отсяване на най-нуждаещите се.

От днес започва кампанията за набиране на средства по банкова сметка, която ще бъде обявена до края на дена на страницата на сдружението. Според Живко Тодоров, това се прави, за да има прозрачност при харченето на средствата.

Първи смъртен случай на COVID-19 в Стара Загора

„Всеки ден на страницата ни ще има информация какви средства са постъпили,
каква е общата сума, както и за какво са похарчени средства“, обясни Антон Лазаров, председател на сдружението. Той призова младите хора да помогнат на възрастните хора и на всички, които имат нужда.

„Нека онези, които имат повече доходи и които имат повече възможности, фирмите, които работят на територията на Община Стара Загора да помогнат за благородната кауза. Аз лично ще направя дарение и ще агитирам за включването им“, каза Живко Тодоров.

Нова дарителска инициатива в борбата с COVID-19 в Стара Загора

„Няма кой да помогне на хората освен местната власт и местното общество. Заедно ще направим повече
“, допълни кметът. Ще се подпомагат хора и семейства, които са освободени от работа, в неплатен отпуск, които нямат доходи, самотни майки и всички пострадали от мерките за защита от корона вируса.

Допълнителни строги мерки в Стара Загора: Забраняват събирането на повече от две лица на обществени места

Най-напред те трябва да позвънят по телефона и да си уговорят среща с Комисията. Ще се допускат по един човек в рамките на 20 минути. Хората трябва да носят документи за освобождаване от работа, за неплатен отпуск и т.н.

Банкова сметка:
Клон: ПИБ - град Стара Загора
IBAN BG57FINV91501217430192
BIC FINVBGSF
Титуляр: БРАТ ЗА БРАТА - СТАРА ЗАГОРА
Основание за плащане: Дарение - коронавирус