Кметът обявява екипа си утре
Кметът обявява екипа си утре / DarikNews.bg, архив

Кметът Живко Тодоров ще има още един заместник, стана ясно след приетата с гласовете на 48 заседатели нова структура на общинска администрация. Антон Андонов от ВМРО, Валентина Бонева и Даниела Лекина от БСП гласуваха „въздържал се".

Кои са имената на заместник-кметовете, Живко Тодоров ще обяви утре от 11 часа.

Големият обем и разнородна дейност във функциите на общинска администрация и необходимостта от осъществяване на пряк контрол от страна на ръководството на общината по отношение на дейностите, наложи формирането на още един ресор на заместник кмет, е записано в мотивите на предложението на кмета Живко Тодоров, което влезе в дневния ред на общинската сесия като допълнителна точка.

Ето и ресорите на заместник-кметовете:

- „Общинска собственост, стопанска политика, спорт и туризъм"
- „Устройство на територията, строителство и инвестиции"
- „Транспорт, обществен ред, екология и чистота"
- „Хуманитарни дейности"

Главният архитект вече ще бъде на пряко подчинение на кмета, а не както досега ръководител на Дирекция, приеха още съветниците. Това беше предложение на Камарата на архитектите и ние се съобразихме с него, за да може процесът по одобряване на инвестиционните проекти да бъде по-ускорен, мотивира се кметът Тодоров.

Запазва се броя на дирекциите в администрацията-7, като съществуваващата в момента Дирекция „Архитектура и градоустройство" не е включена в новата структура. Създава се нова -„Административно-правно обслужване". Отделите запазват своя брой-23, закрива се едно от звената към структурата-„Наеми и рекламна дейност", което обаче преминава към отдел „Наеми, реклама, категоризация и защита на потребителите".

Общата численост на общинска администрация без териториалните органи на изпълнителната власт се променя от 282 щатни бройки на 294. „Няма раздуване на администрация и излишно натоварване на бюджета на общината. Правим реорганизация, чиято цел е постигане на по-добър ефект и подобряване на координацията", обясни Живко Тодоров.