класна стая училище изпит документи
класна стая училище изпит документи / iStock/Getty Images
Проектът е важен за бъдещето на града и Зелената сделка
Изграждането на нова Индустриална зона на територията на летище Стара Загора със запазване на съществуващата писта, ще бъде основен приоритет в работата на общинска администрация през тази година, посочи кметът Живко Тодоров.

„Този проект е изключително важен за Стара Загора и бъдещето на Зелената сделка. Една икономическа дейност може да бъде заменена само с друга икономическа дейност“, обясни той и подчерта, че много авторитетни издания посочват като минус за Стара Загора липсата на готови индустриални терени с изградена инфраструктура.

Бъдещи инвеститори са проявили интерес към терени от Индустриална зона „Загоре“, чийто капацитет вече е наполовина запълнен.

Кметът отчете, че предсрочно ще приключи ремонтът по облагородяване на Станционната градина в Стара Загора. В срок ще бъде завършен и старозагорският Зоопарк. Заради лоши метеорологични условия и извънредните мерки в страната ремонтните дейности бяха спирани, но изпълнителят е уверил администрацията, че крайният срок ще бъде спазен. Очаква се предсрочно да завърши и ремонтът на Руския пазар.

Започна работата и по втория етап за подмяна на канализационната мрежа в кв. „Самара 1“, информира още Тодоров и обясни, че финансирането от ПУДООС се получава на етапи, а средствата са само за канализация и водоснабдяване. „Хората очакват, че когато се работи по такъв проект ще се извършва и асфалтиране и ремонт на тротоари. Това обаче става с общински средства“.

Предстои да започнат дейностите по ремонт на Летния театър и на Драматичен театър „Гео Милев“.

„Това са част от приоритетите, по които ще работим тази година извън рамките на бюджета, който предстои да приемем. Той все още не е готов като рамка и затова не е представен пред Общинския съвет. Забавихме се, защото сме зависими от държавно делегираната дейност, която очаквахме да получим“, информира кметът Тодоров.

Бюджет 2021 на община Стара Загора ще бъде представен на сесията на Общинския съвет през месец февруари.