/ ММИ
Общинското ръководство на ПП ГЕРБ – Стара Загора категорично подкрепя действията на Инициативния комитет за защита на комплекса „Марица изток“.

Призоваваме нашите членове и симпатизанти да се включат в подписката за запазване на работата на топлоелектрическите централи на въглища, добивани в „Мини Марица-изток“, до изчерпване на залежите.

Политическа партия ГЕРБ винаги е водила последователна и балансирана политика за неприкосновеност на енергийната независимост на България, както и за изпълнение на ангажиментите, свързани с подобряването на околната среда. За нас е важно всяко едно работно място, защото това означава доходи, сигурност и спокойствие за всяко едно семейство.

В четири области събират подписи в подкрепа на ММИ и „ТЕЦ Марица изток 2“

Категорично се противопоставяме на предложението на служебното правителство, заложено в Плана за възстановяване и развитие за изграждане на паро-газова централа, която да замести ТЕЦ „Марица изток 2“.

Няма да позволим сърцето на българската енергетика да бъде ликвидирано в името на користни цели!

Подписката е организирана от синдикалните организации, а целта е преразглеждане на енергийната политика на страната, спрямо държавната централа.

Организаторите искат да съберат 150 000 подписа в 8 града за една седмица, които ще внесат в Народното събрание.

Подписката е входирана до кметовете на Стара Загора, Ямбол, Сливен и Хасково.
ПП ГЕРБ-Стара Загора