вандализъм
вандализъм / ПП ГЕРБ
 
Като грубо нарушаване на обществения ред и посегателство върху общинска собственост, определиха от областното и общинското ръководства на ГЕРБ-Стара Загора снощната протестна акция.

Офисът на партията за пореден път беше обект на вандалски акт-стълбите пред партийния клуб бяха засипани с животински тор и боклуци, а по вратата и прозорците отново бяха хвърляни яйца.

През последните седмици вандалските прояви са провокирани от политическа партия „Възраждане“ и гражданско движение БОЕЦ и от техните представители в Стара Загора Искра Михайлова и Митко Трайков, припомнят в позиция от ПП ГЕРБ-Стара Загора.

„Считаме, че подобни действия са отвратителни, ненормални и неприемливи. Хора с деструктивно поведение не могат да бъдат алтернатива за управление на държавата и общината.

Участниците в снощния вандалски акт в Стара Загора преминаха границите с вулгарното си поведение и с това, че използваха за целите си малолетни деца, които по тяхна команда скандираха политически лозунги.

Това ли са ценностите, които искаме да виждаме в утрешния ден? 

Що се отнася до резултатите в Стара Загора през последните 9 години, те наистина са видими. Градът се развива, привличат се европейски средства за подобряване на градската среда, образователна, културна, спортна и пътна инфраструктура, качеството на въздуха и чистотата. Това е политиката на Живко Тодоров, получил много високо доверие от съгражданите си за трети пореден мандат като кмет на общината. 

Никой от партия ГЕРБ в Стара Загора не си е позволявал да противодейства на гражданските протести, защото те са част от демократичните права на хората. Демокрацията обаче означава всеки да има също и своите задължения и отговорности“. 

Областното и общинското ръководство на ГЕРБ – Стара Загора внесе сигнали до Районна прокуратура - Стара Загора и в Областна дирекция на МВР - Стара Загора.