/ Община Казанлък
Имотът в Равда е на казанлъчани, заяви кметът Галина Стоянова по повод кампанията „Да си върнем Равда!“, организирана от „БСП лява България“ - Казанлък.

Здравеопазване, образование, инфраструктура са акцентите в Проектобюджет 2019 на Община Казанлък

Тя определи действията на общинските съветници на БСП като чист популизъм и търсене на евтина политическа сензация. Детският лагер в Равда стана тема на Председателския съвет на Общински съвет по повод питане на Николай Ибушев от групата съветници „Експерти на Казанлък“.

Галина Стоянова припомни дългогодишната сага за връщането на имота към общинската собственост:

Той е загубен през 1996 г. - 1997 г., когато частни ищци се сдобиват с констативни нотариални актови срещу собствеността на Общината, с които продават имота. Тогава Общината не реагира. За първи път Община Казанлък оспорва собствеността пред Съда едва през 2003 г.

След 20 години сага Община Казанлък закупува имота в Несебър

Още с първото съдебно решение собствениците препродават имота и така започва поредица от дела на Община Казанлък с различни нови собственици, за да се стигне до окончателното съдебно решение през 2016 г., с което Община Казанлък си връща собствеността върху Детския лагер в Равда. Така Община Казанлък става единствената от всички общини в региона, която успява да си възстанови морски имот по законен път.

 „Това не е просто популизъм, а опит за заблуждаване на обществото“, коментира кметът Стоянова действията на общинските съветници от „БСП лява България” и отбеляза, че през годините те не са имали никакви предложения за бъдещето на Детския лагер в Равда.