/ Община Казанлък
Какво е важно за доброто образование? Трябва ли един успешен физик да познава поезията на Хьолдерлин?

Може ли да се преподава търсенето на нравствения абсолют? А да се подарява най-ценният и скъп продукт днес? Или това е само Формулата на Тео? Отговорите - на 23-ти април от 19:00 часа в Дома на културата „Арсенал“, Казанлък, вход свободен.
 
"Купи и сподели" и в Казанлък

Филмът бе показан за първи път в рамките на „София Филм Фест“. Лентата разказва за "златния физик на България" - учителят Теодосий Теодосиев - Тео, който през последните 40 години се е отдал на мисията да създава таланти в областта на физиката.

Теодосиев е преподавал в Профилираната природо-математическа гимназия "Никола Обрешков" в Казанлък. След като се пенсионира, той се посвещава на школата си по физика.

Организира летни обучителни лагери, а също така и съботно-неделни кръжоци, които посещават ученици от цяла България в различни възрастови групи. Учениците му обират медалите на всички олимпиади, а университетите Харвард и Принстън се състезават за тях.

Нов пенсионерски клуб отвори врати в Казанлък (СНИМКИ)

Ако Гърция си има Питагор и питагоровата теорема, то България има Тео, който е създател на уникален за света Метод за формиране на силов интелект. Режисьор и сценарист на лентата е Николай Василев, който познава Тео от ученическите си години в Казанлък.

Той е завършил кино и телевизионна режисура, степен магистър. Режисьор и автор на редица документални филми и телевизионни продукции. Повечето от документалните му филми участват на различни международни фестивали. Музиката на филма „Формулата на Тео“ е на Христо Намлиев, продуценти са Поли Ангелова и Николай Тодоров.