/ netinfo
Близо 800 жители на Чирпан са подкрепили до момента подписката, организирана от ГЕРБ, за преименуване на бул „Георги Димитров“ в бул. „Никола Манев“.

ГЕРБ-Чирпан: Общината не работи, на автопилот е

Това съобщи Христо Стефанов, общински ръководител на партията, по време на обществено обсъждане, организирано от председателя на Общинския съвет в града Даниела Драгийска.

По време на обсъждането стана ясно, че писма за подкрепа са дошли от Съюза на българските художници, Комисията по културата и медиите в Народното събрание и от различни СНЦ-та.

 „Тези, които направиха този дебат политически, днес ги няма в залата. Нещо типично за БСП“, посочи народният представител Маноил Манев. Според него преименуването на булеварда на името на големия художник Никола Манев „е каузата, която истински си струва усилията, а не безсмислените политически спорове“.

Предложение: Главният булевард в Чирпан да носи името на Никола Манев

Вносителите на предложението отново подчертаха, че за чирпанлии няма да има никакви документални или финансови проблеми при промяна на името на булеварда, показвайки официални документи от отговорните институции.

Очаква се окончателното решение да бъде взето на следващата сесия на Общинския съвет в Чирпан.