предложение ГЕРБ
предложение ГЕРБ / netinfo

Главният булевард в Чирпан да носи името на световноизвестния художник Никола Манев, предлагат общинските съветници на ГЕРБ в града.

“Търсейки подкрепа за преименуването не само в Чирпан, но и в цялата страна, ние ще се стремим да бъдем далеч от политическите пристрастия, с желанието идеята да не се политизира, а да се подеме от цялата общественост в Чирпан, от различните съсловни организации, които да бъдат в основата на реализирането й”, каза ръководителят на ГЕРБ в Чирпан, общинският съветник Христо Стефанов.

Предстои да се сформира инициативен комитет, в който да влязат изявени личности не само от Чирпан, а от цялата страна и дори извън България.

В Чирпан от години има застой, всичко е замряло, нещата са застинали в миналото,но Чирпан в същото време е град, родил велики българи и чирпанлии има с какво да са горди. В този контекст е и нашето предложение за името на булеварда, което ще бъде внесено за разглеждане на следващата сесия на Общинския съвет там и което вярваме, че ще получи широка обществена подкрепа”, коментира областният координатор на партията Пламен Йорданов.

Идеята е приета радушно от сина на Никола Манев – Александър, близки и познати на починалия на 26 август в Париж голям български художник.