/ Дарик, архив
В Агенцията по заетостта са обявени нови 200 работни места за сезонна селскостопанска заетост - бране на ягоди от испанския работодател Masiá Ciscar S.A.в провинция Уелва, Испания.

800 свободни работни места за бране на ягоди в Испания

Компанията търси да наеме предимно жени на възраст от 18 до 50 години, без опит в работата в селското стопанство. Възможно е да се приемат семейства, но не повече от 10 при условия, че мъжът има определени специфични умения - електротехнически, основно в селското стопанство, електромеханични.

В този случай ще се изисква кандидатът да владее английски език. Не се изисква владеене на език и квалификация от кандидатите за бране и обработка на плодовете.

Предлаганата работна заплата е 42,06 евро на ден бруто, чистото заплащане е 38,53 евро на ден, като допълнително се заплащат бонуси. Работниците обитават фургони, отговарящи на хигиенните норми.

АРИР започва безплатни обучения и консултации за хора с бизнес идеи

Те се безплатни за лицата. Заплаща се само газта (бутан). Пътуването от България до Испания е за сметка на работниците. За тези, които продължат заетостта си до края на кампанията, работодателят заплаща транспортните разходи за връщане в България.

Конкретната обява е публикувана на националния EURES сайт със заявка с реф. № 34107. Кандидатстването е  чрез записване на заинтересованите лица в бюрото по труда по местоживеене. Интервюта с лицата ще се проведат чрез срещи през първата половина на м.февруари 2019г. в бюра по труда, които допълнително ще бъдат уточнени.