Явни и тайни опасности по републиканския път Ботевград-Литаково-Ребърково. Участъкът е в състояние на замразен ремонт, но е и единственият, водещ до десетки населени места. Трасето не е обезопасено, сигнализираха местни хора.

Мостовете са без парапети, по пътя има и открити шахти, в които могат да пропаднат пешеходци и автомобили. Проблем ще бъде и зимното почистване, заради отводнителните шахти, които са надигнати над нивото на асфалта, предаде NOVA.

Жители на столичен квартал сами ремонтират пътя пред блока си

Заради недовършеното асфалтиране на участъка хората редовно пукат гуми и изкривяват джантите на колите си. Казват, че ако повикаш полиция, им пишат актове за несъобразена с пътната обстановка скорост.

Дамян Маринов, който е зам.-председател на Общинския съвет на Ботевград, обясни, че общината многократно е сигнализирала АПИ, но подчерта, че нямат никакъв механизъм за контрол на фирмата изпълнител.

Пътят официално е в ремонт, но въпреки това е задължително движението по него да е с винетка, припомни Диана Русинова от Европейски център за транспортни политики.