/ dariknews.archive
Той е привлечен в качеството на обвиняем
Задържаха мъж, направил опит за грабеж от пощата във Владо Тричков, съобщиха от прокуратурата. Разследването по случая започва на 7 април, когато в полицията постъпва сигнал за извършен опит за грабеж от пощенската станция в село Владо Тричков.

Според подадената информация, около 9.30 часа, чрез натиск върху входната врата, мъж, който прикривал лицето си, нахлува в помещението, избутвайки със сила намиращата се вътре пощенска служителка.

Дързък грабеж: Непълнолетни нападнаха и ограбиха пощенски служител в Първомай

По това време тъкмо били постъпили средствата - 17 000 лв. за изплащане на пенсиите на местните жители. Жената не губи самообладание и благодарение на оказаната от нея съпротива, непознатият не осъществява първоначалния си замисъл, бяга и успява да се укрие.

Веднага, след извършения оглед на място, стартира активно разследване, осъществено от служители на Районно управление-Своге, подпомогнати от колегите им от ОД на МВР-София.

Следват множество оперативни и процесуално-следствени действия, разпити на очевидци на случая, изземат се и се преглеждат записи от видеокамери в района, извършват се проверки „дом по дом“ на територията на селото.

Криминалистите успяват да съберат достатъчно данни за ръста, походката, телосложението и възрастта на извършителя. Междувременно е назначена и биологична експертиза на веществено доказателство, открито на местопроизшествието.

Така, в резултат на професионално проведеното разследване, е задържан 25-годишен местен жител, с криминалисни регистрации. Той е привлечен в качеството на обвиняем и с  прокурорско постановление му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.