/ dariknews.archive
В резултат на предприети незабавни полицейски действия са задържани извършители на дързък грабеж, съобщиха от МВР.

Арестуваните са трима непълнолетни, нападнали и ограбили пощенски служител в Първомай. Сигналът за престъплението е подаден след 15:00 часа на 8 юни.

Според предварителната информация, докато разнасял пощенски пратки и пари за изплащане на пенсии, на една от улиците куриерът бил нападнат и повален на земята, а от ръцете му - издърпана служебната чанта, в която имало над 3000 лева.

Блокада в Катуница заради въоръжен грабеж на поща

Сформираният незабавно екип от районното управление стартирал активни оперативни и издирвателни действия, които три часа по-късно били белязани с успех.

В ареста са отведени тримата тийнейджъри, а от тях е иззета отнетата чанта с цялото ѝ съдържание на пощенски материали и пари.

По случая се води разследване, а към материалите са приобщени множество веществени доказателства. Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняеми двама от непълнолетните - на 16 и 17 г., съобщиха от обвинението. Те са задържани за 72 часа.

По делото е установено, че пострадалият 57-годишен служител на „Български пощи“ ЕАД раздавал пенсии на възрастни хора. Той носел парите в кожена чанта. След излизането му от една от къщите бил пресрещнат от обвиняемите.

Единият от тях хвърлил върху него чаршаф, а другият издърпал чантата, в която имало 3350 лева. След това двамата обвиняеми избягали и скрили парите в изоставена постройка.

Парите са били намерени, като от тях липсвали 71 лева.