/ БГНЕС
Луковмарш в памет на Христо Луков се проведе в София тази вечер.
 

Луковмарш
БГНЕС


Кметът на София Йорданка Фандъкова е издала заповед за неговото прекратяване, съобщиха по-рано от Столичната община. Предходните две години маршът не беше разрешен.

ГЕРБ критикува правителството заради Луковмарш: Тотална деградация в борбата с антисемитизма и езика на омразата
 

Луковмарш
БГНЕС


Въпреки, че траурното шествие не беше съгласувано от Столична община, директорът на СДВР уведоми кмета, че в района на НДК се събират представители на организатора и техни привърженици с цел провеждане на заявеното мероприятие. За 18-а поредна година в столицата е планирано факелно шествие в памет на ген. Христо Луков, познато като Луковмарш и организирано от националисти.

Шествие „Без нацисти по улиците“ в София

Луковмарш
БГНЕС


Съгласно издадената заповед провеждането на мероприятието се прекратява, а СДВР трябва да предприемат необходимите действия, съгласно чл. 13, ал. 2 от Закона за събранията, митингите и манифестациите и осигуряване на обществения ред.

Институции и политици обединени срещу Луковмарш: Омразата няма място в България

По-рано през деня Върховна административна прокуратура сезира Столична община и Столична дирекция на вътрешните работи да предприемат съответните мерки, свързани с опазването на обществения ред и в защита на правата и здравето на гражданите по време на евентуалното провеждане на т.н. Луковмарш.