100-метрово синьо платно поставиха на столичния площад „Славейков”.

100 дни от войната в Украйна
БГНЕС

С този жест се отбелязват 100 дни от началото на войната в Украйна. Жълтите рози, подредени върху дългия син килим на столичния площад, символизират невинните жертви на войната и изразяват съпричастността на София към украинските граждани. Акцията е организирана от Столична община.

"100 дни война в Украйна. Поклон пред паметта на невинно загиналите! Да ги почетем днес с полагане на жълто цвете на площад "Славейков"!", написа и в личния си профил във Фейсбук заместник-кметът Мирослав Боршош.

Освен рози, върху 100-метрово синьо платно, има и плюшени играчки.

100 дни от войната в Украйна
БГНЕС

Протест пред МС заради изявлението на вицепремиера Калина Константинова за бежанците

„София като европейска столица трябва да отбележи тези тъжни 100 дни. Да отдадем почит към невинните жертви. Да изразим силната си неподправена солидарност към украинския народ", казва още Боршош.

100 дни от войната в Украйна
БГНЕС

Идеята предвижда всеки, който иска да отдаде почит към жертвите, да постави жълто цвете върху платното, като по този начин се оформят цветовете на украинския флаг. Рано тази сутрин на площад "Славейков" цветя постави и украинският посланик Н.Пр. Виталий Москаленко, както и първият секретар на посолството на Украйна в България.
 
nova.bg