Временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата, съобщиха от „Софийска вода“.

ЧЕЗ: Мрежата не може да понесе товара от евентуално спиране на „Топлофикация София“

Във връзка с изграждане на уличен водопровод по ул. „Хемус“ във в.з. Банкя се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Латинка“; ул. „Здравец“ от ул. „Китна пролет“ до ул. „Вихрен“.

При продължителност на строителноремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Здравец“, на кръстовището ул. „Латинка“.

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение по ул. „Ридо“ в с. Лозен се налага спиране на водоподаването от 09.30 до 18.30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Ридо“ между ул. „Бръшлян“ и ул. „Бузлуджа“.

Голяма авария остави хиляди софиянци без топла вода

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Ридо“ кръстовището с ул. „Бузлуджа“.

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.

Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на „Софийска вода“ АД на телефон 0800/ 121-21 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството.