Кметът на София Йорданка Фандъкова и главният архитект на столицата Здравко Здравков
Кметът на София Йорданка Фандъкова и главният архитект на столицата Здравко Здравков / БГНЕС, архив
Търси се вариант да се допълнят условията и да се удължи срокът за кандидатстване в конкурса за разработване на концептуален архитектурно-градоустройствен проект за площад "Света Неделя". Това посочи кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти.

Кметът Фандъкова и главният архитект на столицата Здравко Здравков се срещнаха с представители на Камарата на архитектите. На нея са били обсъдени исканията на архитектите да се променят условията на конкурса, така че повече участници да могат да се включат в него.

Фандъкова възложи контрол на контрола за ремонта на улица "Граф Игнатиев", глоби надзора

Имаше предложения за промени по-скоро в условията за допускане на кандидати, за разширяване на тези условия, с което арх. Здравков се съгласи и се договориха за нова работна среща в понеделник, за да изчистят тези предложения, каза кметът и допълни, че задачата, която е дала на арх. Здравков е, ако има юридическа възможност да не се прекратява конкурсът, а да се допълнят условията и да се удължи срокът.

Столична община коментира реакциите в интернет към ремонта на „Граф Игнатиев“

В момента крайният срок за предаване на оферти в конкурса за възстановяване, обновяване и изграждане на площад "Света Неделя" и прилежащите му публични пространства е 18 октомври. Носителят на първа награда в надпреварата ще бъде поканен за договаряне със Столична община за изготвяне на технически и работен проект.

Кметът Фандъкова изрази надежда тази нова среща да има успешен резултат - да има само допълване на конкурсните условия и срокът да бъде удължен.
БТА