/ Dariknews.bg, Ели Ташева
Перничани протестираха днес срещу некачествената услуга на пернишкия ТЕЦ. Недоволството си те изразиха на площада между Минната дирекция и сградата на община Перник.
 
„ТЕЦ-ът в момента е в добро състояние", увери събралото се множество директорът на ТЕЦ-а Любомир Спасов. "Много тежка и сериозна авария, която е още от 19 февруари, извади Топлофикация от строя за много дълго време. Положихме неимоверни усилия да възстановим работата. Това че на самия 19 февруари подадохме топлоенергия по невъзможен начин, не зная как се приема", разясни той.
 
Проверяват техническото състояние и експлоатацията в Топлофикация-Перник

Спасов отбеляза още, че има голяма разлика между проблема в ТЕЦ-а миналата и тази година. "Телефони нямаме, защото кабелите са изгорели от аварията", така Спасов отговори на множеството му зададени въпроси. "Ремонт на котела се прави всяка година и всяка година в него се инвестира минимум по 1,5 млн. лева, като се сменят отделни негови участъци", допълни той.
 
"Ръководството на ТЕЦ-а обсъжда методиката и начина на компенсация на абонатите за времето, през което са били без парно, но само тези с договори", каза още директорът на пернишката Топлофикация пред недоволните абонати на дружеството.
 
През януари: Авария остави Перник без парно

Протестиращите настояха да бъдат огласени резултатите от проверката на ДКЕВР в ТЕЦ-а. "Те ще бъдат публикувани в местните медии, както и резултатите от инспекцията на Министерството на енергетиката", обеща Спасов.
 
През февруари: Перник пак остана без парно

Резултатите от проверката на Топлофикация-Перник АД ще бъдат оповестени на 9  март - петък, стана ясно по време на протеста от съобщение на Министерството на енергетиката.
 
След разпореждане на министър Теменужка Петкова, екип на енергийното министерство проверява техническото състояние и експлоатацията на енергийните обекти в Топлофикация-Перник, като мотив за инспекцията са зачестилите аварии и прекъсване на подаването на топлинна енергия.